3 Mart 2016 Perşembe

YÜZ ŞEKLİ NASIL BELİRLENİR VE ALLIK UYGULAMANIN PÜF NOKTALARI :)



Selam tatlı bayanlar :)

Bugün size yüz şeklimizi nasıl tanırız ve buna uygun nasıl allık uygularız ondan bahsetmek istiyorum. Herkesin de bildiği gibi her insanın farklı yüz şekli vardır. Bu yüz şekillerine göre saç kesimi, kaş şekli ve makyaj yapılır.
Gelelim yüz şekillerine kaç tane yüz şekli varmış bunlar neymiş öğrenelim:)




Görselde de görüldüğü gibi temel olarak 5 farklı yüz şekli var. Tabi bunlar kendi içlerinde tekrar ayrılıyorlar konuyu dağıtmadan 5 temel yüz şeklimizi gördüğümüze göre yüz şeklimizi nasıl belirleriz ona geçelim. En basit yönteminden bahsedeyim hemen size :)
İlk olarak doğru yüz şeklimizi öğrenmek için aydınlık bir yerde mimik yapmadan ve kendimizi kasmadan yüzümüzün fotoğrafını çekelim. Daha sonra bu fotoğrafı bir kağıda aktaralım. Çıkartığımız fotoğrafta bir kalem yardımıyla  saçlarımızın bitiş noktalarına, şakaklarımıza, çene çıkıntılarımıza ve çene ortasına birer nokta koyuyoruz. Daha sonra bu noktaları birleştirerek yüz şeklimizi bulmuş oluyoruz :)
Yüz şeklimizi belirlediğimize göre buna uygun nasıl allık uygularız ona geçelim.
Pek çok kuaförde, güzellik salonlarında allığı sürerken gülümsememiz ve oluşan tepeciğe allığı uygulamamız söylenir. Peki bu yöntem her yüz şekli için geçerli midir? Ne kadar doğru yada ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu hep birlikte görelim. 
Allık nasıl sorulur sorunun birden çok cevabı vardır. Bunlarda bir kaçı da yuvarlak dolgun bir yüze mi yoksa ince kemikli bir yüze mi sahibiz? Yüzümüzü uzun yada dar mı göstermek istiyoruz? Allık rengi cilt tonumuza uygun mu? Ne kadar yüzümüzü ve cildimizi tanırsak o kadar da kendimiz için mükemmel kusursuz makyajı yapmış oluruz. İşin en başında cildimizi ve yüz hatlarımızı tanımamız gerek. Konuyu daha da fazla dolandırmadan allık hangi yüz şekline nasıl uygulanırmış onu öğrenelim :) 

YUVARLAK YÜZ; Yanaklar ve yüzün genel olarak geniş olduğu bu tipte, fırçayı v şeklinde tutarak elmacık kemiklerinin hemen altına uygulamalısınız. Böylece yüzünüzü daha uzun göstermiş olursunuz.

KARE YÜZ; Bu yüz şeklinde çene çizgileri ve elmacık kemikleri daha belirgin olduğu için bu yüz tipinde  çene çizgilerini yumuşatacak geçişlerle allığı uygulamalısınız. Elmacık kemiklerinden şakaklara kadar hafif bir şekilde allığı uygulayarak daha yumuşak yüz hatlarına sahip olabilirsiniz.

DİKDÖRTGEN YÜZ; Kare yüze göre daha uzun olan bu yüz şeklinde yine elmacık kemiklerine belirgin bir şekilde daha geniş açıda uygulayabilirsiniz. 

OVAL YÜZ; En ideal yüz tipidir. Bu yüz tipinde allığı en çok göze çarpan kısma yani elmacık kemiklerine ve şakaklara doğru bir renkle rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Böylece elmacık kemiklerini daha da ön plana çıkarmış olacaksınız. 

ÜÇGEN YÜZ; Bu yüz tipinde ise geniş bir alın yapısı vardır ve elmacık kemikleri de fazlasıyla belirgindir. Fırçayı elmacık kemiklerinden şakaklarınıza doğru v şeklinde kullanarak allığı uygulayabilirsiniz. Böylece yüzünüz daha orantılı gözükecektir. 

Allığın nasıl uygulandığını yukarıdaki görselde de görebilirsiniz.
Mutlu ve bakımlı kalmanız dileğiyle. 

Şeyma :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder