9 Mart 2016 Çarşamba

KEPEKTEN KURTULMANIN YOLLARI :)






MERHABA GÜZEL BAYANLAR :)

Kızlar bugün sizin için insanların %80'nin de bulunan kepek problemine değinmek istedim. Maalesef bu %80'nin içinde bende varım :(
Kepek ölü derinin pul pul saçtan dökülmesidir, bulaşıcı değildir ve genelde ciddi bir sorun değildir. Fakat ne kadar saçımızı temiz tutsanız da kepekli bir saçınız da kepek varsa kendinizi bakımsız ve sağlıksız bir saça sahipmiş gibi hissedebilirsiniz. Bu dertten biran önce kurtulmak isteyebilirsiniz. Tıpkı benim gibi :) Bir kaç tanesini denediğim bir kaç tanesini yakınlarımdan duyduğum kepekten kurtulmanın doğal yöntemlerinden bahsedicem size. 

* Kepeğe karşı bir şampuan kullanıyorsanız, şampuanı bol kullanmak yerine daha az kullanın fakat çabuk durulamayın. Bunun sebebi ise saça uyguladığınız şampuanın saç derisine nüfus etmesi gerekir bu yüzden de saçlarınızı köpürttükten sonra en fazla 5 dakika bekletin. 

*Kepekten kurtulmanın en doğal ve kolay yollarından biri saçlarınızı her zaman taramaktır. Çünkü saçlarınızı tarayarak saç köklerinde oluşan yağın saç derisine tamamen yayılmasını sağlayacak ve saç derisinin kurumasını önlemiş olacaksınız. 

*Kepekten kurtulmak istiyorsanız duştan çıktıktan sonra veya önce saçlarınızın diplerine yoğurt ile masaj yapın 10 dk beklettin ve daha sonra durulayın. Yoğurt saçlarınızı beslediği ve nemlendirdiği için kepeği önleyecektir :)

*Kepeklerden kurtulmanın bir başka yolu da asprin. Evet yanlış okumadınız hepimizin bildiği hastalanınca kullandığımız asprin. Asprini sert bir cisim yardımıyla ezerek kullandığımız şampuanın içine ekleyelim kullandıkça etkilerini göreceksiniz :)

*Gelelim benim en severek kullandığım kepekten kurtulmanın diğer bir yöntemine. Elma sirkesini bir kap içinde suyla karıştırın, saçınızı normal yıkadıktan sonra saçlarınızı kap içinde karıştırdığınız sirke ve su ile durulayın aman durularken dikkat edin gözlerinize gelmesin çok fena yakıyor benden söylemesi :) Saçlarınız kuruduğunda sirke kokusu falan kalmıyor merak etmeyin. Tek dikkat etmeniz gereken nokta sirkeyi çok fazla koymamanız. 

*Bir diğer severek yaptığım yöntemde hindistan cevizi yağı ile saçlara masaj yapmak. Bunu sırf kepekten kurtulmak için değil saçlarıma bakım yapması, parlaması, yumuşaması hatta çabuk uzaması için yapıyorum :) İsterseniz saç diplerinize ve uçlarına yedirip güzelce streç filmle sararak bir gece bekletin isterseniz de duştan önce saç diplerine bol miktarda uygulayıp 20 dakika bekletip güzelce yıkayın. 

Eee bu yöntemleri paylaştın peki işe yaradı mı Şeyma diye soracak olursanız da şöyle cevaplıyım hemen size; bende ki kepeklenme sorunu normal kepeklenmeyi de geçmiş sadece saçımın belli bir kısmında vardı pul pul kocaman kocaman deriler atıyordu. Sürekli bitkisel şampuanlar kullanmak zorundaydım çünkü diğer türlü kepekli bölge daha da kötü oluyordu. Bende en son olarak bu yöntemleri denemeye başladım ve doktorluk kepek sorunum %80 azaldı diyebilirim. Tamamen kurtulana kadar da bu yöntemleri kullanmaya devam edeceğim. 
Umarım sizin için faydalı bir yazı yazmışımdır. Blog'uma üye olmayı unutmayın lütfen.. 

Bakımlı ve sağlıklı günlere :)

ŞEYMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder