29 Kasım 2016 Salı

Ter Kokusunu Önlemenin Yolları




Merhaba minnoş takipçilerim
Bugün sizlerle uzun zaman önce paylaşmak istediğim ama sırası geç gelen bir konudan bahsetmek istiyorum. Başlıktan da görüldüğü gibi ter kokusundan ve bunu önlemenin yollarından bahsetmek istiyorum size. Terlemek insanın doğasında olan bir şey bunu hepimiz biliyoruz zaten peki bu ter kokusu ile yaşamak ve çevremizi bu kokuya mahkum etmek zorunda mıyız? Tabi ki hayır 😊
(bunu yazarken yazın otobüslerin ter kokan insanlarla dolu olduğu aklına geldi😡)

Neyse nerede kalmıştık, evet terlemek doğal bir şey ama bazı insanlarda bu hormonsal bozukluklardan dolayı daha fazla olabiliyor. Daha fazla terleyip daha fazla ter koka biliyor, bu kokuyu önlemek için kendimizi sık sık kontrol etsek bile bazen bunun farkına varamıyoruz ve insanları rahatsız edebiliyoruz. Bu yüzden günlük önlemlerimizin dışında bir de doğal yollarla nasıl önleyebiliriz nasıl daha aza indirebiliriz ona bir bakalım.

İlk olarak hepimizin günlük olarak yaptığı ter kokusunu önleme yollarını hatırlayalım.

*Her gün düzenli olarak duş almak. (Bakteri sayısını kontrol altında tutmak için)
*Koltuk altı tüylerini düzenli olarak tıraş etmek.
*Keten, yün ve ipek kumaşlar tercih etmek.
*Her gün iç çamaşırı değiştirmek.
*Deodorant, pudra ve spreyler kullanmak.
*Pastırma,sucuk, sarımsak gibi şeyleri daha uygun zamanlarda yemek. (yaz aylarında oldukça az tüketmek)

Günlük yaptığımız rutin şeyleri hatırladığımıza göre şimdi benimde bazılarını kullandığım bazılarını yakınlarımdan duyduğum bitkisel kürlere geçebiliriz.

1) SİRKE KÜRÜ: Her evde kolaylıkla bulunan ve yapması çok kolay olan bir yöntem. Gerekli olan sadece iki malzeme var sirke ve pamuk. Her banyodan sonra ve her gün düzenli olarak pamuk yardımı ile koltuk altımıza sürüyoruz. Sirke sürüldüğü yerde pH değerini düşürdüğü için bakteri oluşumunu yani koku oluşumunu önler.
Not: Tıraş sonrası sirke kullanmayın tahrişe neden olabilir.

2)LİMON KÜRÜ: Yine her evde kolaylıkla bulunan bulunmasa bile her yerden kolaylıkla ulaşabileceğiniz hatta tırnaklarımız için severek kullandığımız limon... Ter kokusunda da imdadımıza koştu. Gerekli olan şey limon ve pamuk, bu kürü de her duştan sonra ve düzenli olarak her gün kullanabiliriz. burada dikkat etmemiz gereken tek şey limonun asidik oluşumundan dolayı teniniz buna etki gösteriyor ise yarım bardak su ilave edip o şekilde uygulayabilirsiniz. 

3) ADA ÇAYI YAĞI: Söz konusu ter kokusu olduğunda ada çayının iki özelliği hemen imdadımıza yetişiyor. Ada çayı ter bezlerini yavaşlatır bu da demek oluyor ki gün içerisinde az terlemiş oluyoruz diğer özelliği ise antibakteriyel olması yani bakteri oluşumunu önler.

4) LİMON VE KABARTMA TOZU KÜRÜ: Bu bahsettiğim kür ise daha çok terleyenler için kullanılabilecek bir yöntem. Eğer gün içerisinde fazla terliyor ve teriniz kokuyorsa yukarıda bahsettiğim yöntemler yetersiz kalabilir. Bu tarifin yapımı da çok basit yarım limon suyu, hamurlaşmaya yetecek kadar kabartma tozu. Duş almadan önce yarım limon suyu ve kabartma tozunu hamur kıvamına gelecek kadar karıştırıyoruz, elde ettiğimiz karışımı koltuk altına sürüp yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve ılık su ile temizleyin. Kabartma tozu tek başına pek bir etki göstermeyeceği için yanında mutlaka limon kullanın çünkü kabartma tozu sadece bir nevi deodorant görevi görüyor. 

Benim zamanında uyguladığım ve yakın çevremden duyduğum yöntemlerin bazıları bunlar. Umarım dener ve memnun kalırsınız. 

Mutlu, bakımlı günlere. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder