22 Temmuz 2016 Cuma

DUDAK BAKIMI





Merhaba minnoş okurlarım :)
Bundan sonra kendimce bir karar aldım. Kendime güzel bir ajanda yaptım ve hangi günler ne yapacağımı tek tek planladım. Bu şekilde ne blogumu ne de instagram sayfamı boş bırakmamış olup daha aktif bir şekilde paylaşımlarımı devam ettireceğim :) 
Bir önceki yazımda evde kolaylıkla lip balm nasıl yapılır onun tarifini vermiştim, bugünde devamı olarak severek uyguladığım dudak peelinglerinin tarifini konu aldım. O zamaaaan daha fazla oyalanmadan haydi dudak bakımınaa :) :)

-ŞEKER,BAL VE ZEYTİNYAĞI PEELİNGİ
Malzemeler
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı zeytinyağı 
*1 çay kaşığı bal

İlk olarak toz şekeri küçük bir kaseye koyuyoruz daha sonra üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Kıvamı ne çok yağlı nede çok kuru olmalı çok kuru olursa çok az yağ ilave edebiliriz, çok yağlı olursa da tam tersini.. Yağ ve şekeri güzelce karıştırdıktan sonra 1 çay kaşığı bal ilave ediyoruz daha sonra hepsini güzelce karıştırıp hazır hale getiriyoruz. Hazırladığımız peelingi parmaklarımız yardımıyla dudaklarımıza masaj yaparak uyguluyoruz 2 dakika bekletip temizliyoruz,ardında bolca nemlendiriyoruz. 

-HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE PEELİNG
Malzemeler
*1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
*1 çay kaşığı deniz tuzu

Malzemeleri küçük bir kasede güzelce karıştırıyoruz, hazır olan peelingi parmaklarla dudakarımıza sürüp bir diş fırçasıyla fazla bastırmadan fırçalıyoruz. Güzelce dudaklarımıza uyguladıktan sonra ılık su ile duruluyoruz. Hindistan cevizi yağı her şeye iyi geldiği gibi dudaklarımıza da iyi geliyor ve çok güzel bir şekilde dudaklarımızın nem dengesini sağlıyor.

-VAZELİN İLE PEELİNG
Malzemeler
*vazelin
*pamuk

Vazelini dudaklarımıza ince bir tabaka halinde sürüp 5-10 dakika bekletiyoruz. Ardından pamuk yardımı ile dairesel hareketlerle masaj yaparak temizliyoruz, masaj yaptıkça vazelin etkisini gösterip dudaklarımızı ölü derilerden arındırıyor. Bu peelingi günlük rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede her gün rujumuzu sürmeden pürüzsüz yumuşak dudaklar elde etmiş oluyoruz :)

Benim uyguladığım peeling tarifleri bu kadar :) 
Hepsi evde rahatlıkla bulunan ürünlerden elde ediliyor ve uygulaması gerçekten çok basit inanın 15 dakikanızı bile almaz :) Eğer yok ben çok üşenirim yapamam edemem diyorsanız vazelin peelingi bence tam size göre ! :) Rujunuzu sürmeden 10 dakika önce uygulayın ve pürüzsüz bir dudak elde edin :) :*

BAKIMLI SAĞLIKLI GÜNLERE..
ŞEYMA 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder